Acte de presentació, amb la xef Ada Parellada. Foto: Ajuntament

Granollers vol conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament d’aliments i per això està preparant una gran festa que se celebrarà el pròxim 8 d’abril a la plaça de la Porxada. La jornada comptarà amb la participació de la xef granollerina Ada Parella, la qual cuinarà, amb l’ajuda de voluntaris, un dinar a partir de menjar que ha sobrat de produccions agràries i d’establiments comercials.

L’àpat serà gratuït i és l’acte central de la festa. Segons l’Ajuntament, es preveu que en puguin menjar unes 300 persones, aproximadament. “El menú que elaborarà Ada Parellada s’adaptarà al que s’hagi espigolat”, expliquen des del consistori. Això vol dir que es faran servir “els aliments descartats que s’acabarien llançant als contenidors a causa del seu aspecte o perquè estaven a punt de caducar”, és a dir, “productes que no es poden vendre pel seu aspecte o que són excedents”, detallen.

“L’única condició per poder gaudir d’aquest dinar, però, serà haver participat en alguna de les activitats previstes”, recorden des de l’Ajuntament. Concretament, les activitats a què es refereix són un taller de cuina a partir d’aliments aprofitats i un espectacle infantil que estarà relacionat amb el consum de verdures, hortalisses i fruites diverses. Aquests tallers es portaran a terme al llarg del matí. Unes altres activitats són l’exposició interactiva que porta per títol Som gent de profit i un taller durant el qual l’associació Granollers en Transició (GenT) explicarà l’origen dels aliments que consumim.

La jornada compta amb la col·laboració de la Plataforma d’Aprofitament d’Aliments, el Punt de Voluntariat de Can Jonch, el Xiprer, Aprofitem els aliments, Espigoladors, Granollers en Transició i La Magrana Vallesana, a més de l’Ajuntament el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès i el suport de l’Agència de Residus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram