Fermí Puig

El xef granollerí Fermí Puig moria divendres als 65 anys. Foto: Ajuntament de Granollers

El reconegut cuiner granollerí Fermí Puig moria divendres al vespre als 65 anys. Segons fonts properes, va marxar després d’haver plantat cara als diversos problemes de salut sorgits des que li van diagnosticar una malaltia limfàtica.

Amics, familiars i personalitats de diferents àmbits donaven ahir diumenge l’últim adeu al xef al tanatori de Granollers. Durant la cerimònia de comiat, el periodista Jordi Basté ressaltava la seva figura a través de les anècdotes que van viure plegats. Tots dos tenien una estreta relació personal i també professional, ja que Puig era col·laborador habitual del matinal de Rac1. També va acudir una representació de la directiva del Futbol Club Barcelona, encapçalada pel seu president, Joan Laporta, o el director esportiu del Machester City i exjugador blaugrana, Txiki Begiristain. Puig era un gran aficionat del Barça.

També personalitats del món polític i econòmic com l’exconseller d’Economia Jaume Giró, el secretari general de Junts, Jordi Turull, o el també diputat al Congrés de la formació i periodista Eduard Pujol van assistir al funeral. Del món de la comunicació i la cultura hi va haver Jaume Roures, Sergi Pàmies o Toni Clapés, entre d’altres.

Trajectòria de Puig

Al llarg de la seva carrera, el xef granollerí va destacar com a cuiner i divulgador gastronòmic. Va treballar en restaurants de prestigi com El Bulli, el Petit Comitè o el Drolma de l’Hotel Majestic. L’any 2002 va ser guardonat amb una estrella Michelin i el 2013 va obrir el seu propi restaurant, amb el seu nom. A finals d’abril, però, el xef posava punt final a la seva trajectòria laboral i es jubilava després de tota una vida dedicada a la cuina.

Precisament, per tota aquesta trajectòria, fa unes setmanes el seu entorn i l’Ajuntament de Granollers demanaven a la Generalitat que atorgués una Creu de Sant Jordi a Puig. És una de les distincions més destacades que dona el Govern i cada any reconeix persones i entitats pels seus mèrits al servei del país i de la ciutadania.

Missatges de condol

Davant de tot plegat, també han estat moltes les personalitats que s’ha acomiadat d’ell a través de les xarxes. El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha qualificat Puig de “referent” de la gastronomia catalana i “figura imprescindible per a la cultura culinària”.

De la mateixa manera, el líder del PSC, Salvador Illa, ha descrit el granollerí com “un gran xef de la cuina catalana i una bona persona”, mentre l’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, ha destacat el “compromís insubornable i incondicional” de Puig “a la causa de Catalunya”, i li ha donat les gràcies “per tantes i tantes coses meravelloses”. També li han dedicat missatges el president del Parlament, Josep Rull, l’expresident d’ERC, Oriol Junqueras, i la presidenta de Junts, Laura Borràs.

En el món de la cuina, el xef Ferran Adrià ha assegurat que Puig va ser “una persona important” en la seva carrera, ja que conjuntament amb Juli Soler, “van imaginar” l’inici de la seva carrera a El Bulli. Finalment, l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia ha destacat que Puig va ser un “fidel sentinella” de la cuina catalana, que va defensar amb “un gran compromís personal”, i que “va saber projectar els valors de tradició i cultura a través del temps”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram