A Granollers hi ha 350 habitatges buits propietat de grans tenidors. Foto: Arxiu

“Demà estaré al carrer. Senyor alcalde, ajudi’m!”. Amb aquestes paraules i amb llàgrimes als ulls demanava ajuda, fa uns dies, un veí a punt de ser obligat a abandonar casa seva. El desnonament finalment va ser ajornat fins al pròxim 30 de març, gràcies a l’acció de la PAH i les gestions de l’Ajuntament. Un temps que és or si es té en compte que el consistori ara mateix no pot reallotjar les persones desnonades, perquè només té dos pisos d’emergència social i estan plens. En el mateix problema es trobarà l’anciana que ha de ser desnonada per no haver pagat un rebut de les escombraries.

La regidora de Serveis Socials, Maria del Mar Sánchez, reconeix que no disposen de més recursos i que no saben quan tindran disponibles aquests dos pisos. Els habitatges d’emergència social s’assignen en funció de la vulnerabilitat i de manera temporal mentre s’aconsegueix una alternativa.

Des de la PAH, però, recorden que la Generalitat ha comptabilitzat 350 habitatges buits a la ciutat que són propietat de bancs, constructores o particulars amb moltes propietats i que l’Ajuntament podria “accelerar els tràmits per a la cessió forçosa”. En aquest sentit, Sánchez assegura que durant tot aquest mes tècnics municipals comprovaran quin és l’estat d’aquests immobles i a partir del mes vinent es podrà “fer la sol·licitud de cessió dels pisos als bancs i, si realment cal, forçar-la”.

A més, el consistori està elaborant un reglament per al funcionament de la Taula d’Habitatge d’Emergència Social, per formalitzar els criteris que permetin prioritzar uns casos per davant d’uns altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram