A la presentació es van confirmar més de 200 activitats. Foto: T. Torrillas

Pràcticament falta un mes per a la Festa Major de Blancs i Blaus i els granollerins ja estan mossegant-se les ungles pensant en com seran els dies més esbojarrats de l’any. Fins al 24 d’agost, però, caldrà esperar i conformar-se amb els detalls que es van coneixent de l’edició d’enguany.

Aquest dilluns es va presentar oficialment la festa en un acte a la plaça del Tiny de Roca Umbert, on es va avançar que hi haurà més de 200 activitats que buscaran formar una de les festivitats més completes dels darrers temps.

Aquesta vegada les colles miraran al passat. Concretament, l’ambientació es centrarà a principis del segle XX, en plena efervescència de la lluita obrera. Els Blaus, vestits com a treballadors de la Colònia de Cal Got i els Blancs amb la Factoria Blanca. Actes de foc i d’aigua, jocs al carrer i un acte que avancen que serà inexplicable i mai vist seran algunes de les propostes que es van avançar en la presentació.

UNA FESTA DE LA GENT
L’aposta per fer més atractiva aquesta tradició tan arrelada va més enllà, aquest cop amb novetats. Per primera vegada la Festa Major tindrà got propi i el jurat estarà format íntegrament per la ciutadania, sense cap mena de presència política a diferència d’anys anteriors. Per tant, ni la regidora de Cultura ni l’alcalde tindran lloc al jurat.

Amb la mateixa idea de fer que la festa sigui de la gent també es va presentar el nou cartell de la mà de l’il·lustrador granollerí Enric Lax. “A través de dos traços fets amb tinta xina he intentat captar tot el moviment que té una persona quan balla i així captar també l’essència de la festa”, va explicar Lax.