Una imatge de la persona desatesa per la policia, a terra. Foto: CUP Granollers

La Policia Local de Granollers està en el punt de mira després que aquest dimarts 16 de febrer un veí enregistrés l’actuació de dubtosa humanitat de dos agents. En les imatges, que han corregut com la pólvora a través de les xarxes socials, s’aprecia com els policies deixen a terra i sense socórrer un home que, segons fonts de l’Ajuntament, “presentava estat d’embriaguesa”.

La controvèrsia s’ha generat pel comentari que un dels agents va pronunciar mentre marxava eludint el seu deure: “No es pot deixar escombraries al mig del carrer”, va dir referint-se a l’home que estava a terra. Minuts després, una unitat del SEM es va personar al lloc dels fets per atendre’l. Tot plegat va passar a prop del CAP Vallès.

Diferents partits de Granollers ja s’han afanyat a condemnar els fets. Junts, ERC i la CUP han considerat inadmissible l’actitud del cos policial. “Quin és el protocol de la Policia Local amb una persona estirada enmig del carrer davant del CAP amb símptomes de no trobar-se bé i demanant ser atès?”, es pregunten des de la formació anticapitalista.

L’Ajuntament ha emès un comunicat aquest dijous en el qual explica que la policia va rebre l’avís de diverses persones que haurien patit amenaces per part de l’home. “La Policia Local fa dies que ha estat rebent queixes”, afegeix el consistori. Tanmateix, l’Ajuntament afirma que “el regidor de Seguretat Ciutadana ha demanat un informe a la Policia Local per investigar aquest cas”.