La manifestació contra el racisme a la plaça de l’Església. Foto: UCFR

Centenars de persones es van concentrar, dissabte passat, a la plaça de l’Església de Granollers sota un mateix clam: aturar el racisme institucional amb la regularització de les persones migrades.

La mobilització de Granollers va sumar-se a les concentracions d’arreu del país i del món amb motiu del Dia de les Persones Refugiades. La protesta granollerina va estar encapçalada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Vallès Oriental, l’Associació Senegalesa Ressortissangts de la Regió de Kedougu, Papers i Drets per a Tothom, Mollet Acull, Unió de Joves Afrodescendents i Vallès Vol Acollir.

“Volem una nova realitat en la qual totes les persones puguem empadronar-nos als pobles i ciutats on vivim”. D’aquesta manera començava el manifest que donava veu als centenars de persones que es van concentrar a la plaça de l’Església i als migrants que es troben, cada dia, desemparats administrativament.

És per això que les entitats vallesanes van demanar accés al padró per a tothom –sense traves burocràtiques– i van exigir l’aplicació de l’article 127 del reglament d’estrangeria, que reconeix la residència als migrants per raons d’interès públic. Altres clams comuns de la manifestació van ser la necessitat d’un canvi radical de les polítiques migratòries d’Europa, el tancament del CIEs i la fi de les devolucions en calent.