Els recursos destinats a la salut mental augmenten. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Diumenge va ser el Dia Mundial de la Salut Mental. Un tema del qual, des de l’inici de la pandèmia, s’està fent més ressò que mai, i en especial a Granollers. I és que, en els darrers mesos, la ciutat està treballant per sensibilitzar sobre les malalties mentals, lluitar contra l’estigma social i facilitar als qui ho pateixen un tractament que no els obligui a sortir del municipi.

Des de diumenge, la ciutat disposa d’una nova àrea de subaguts al Complex Assistencial en Salut Mental. Una unitat amb 18 llits que atén a persones que necessiten ingressos de fins a 3 mesos i que se suma als 30 llits d’aguts que ja hi ha a l’Hospital, per a persones que requereixen ingressos urgents de menys de 20 dies. Però, fins ara, els pacients que necessitaven ingressos més llargs havien d’anar a Sant Boi.

Mentrestant, al llarg d’aquest octubre i també del novembre, la ciutat acollirà un seguit d’iniciatives on la salut mental serà protagonista. D’una banda, amb la celebració dels 25 anys de Daruma, l’associació de familiars per la salut mental del Vallès Oriental, i de l’altra amb les activitats que proposa l’Ajuntament, que al darrer ple va aprovar millorar les polítiques en salut mental.

Una mostra de pintures, un concert o una taula rodona són alguns dels actes que farà Daruma pel seu aniversari, a banda de la posada en marxa d’un nou grup de suport de nens i joves amb problemes de salut mental. Activitats que es complementaran a la caminada popular de diumenge o a les exposicions que es faran pròximament per reflexionar sobre les malalties mentals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram