Festa Major Granollers

Acte de presentació. Foto: Ajuntament

L’any 1983 un grup de joves va recuperar una anècdota que relatava la juguesca de dos rajolers que, sota els colors blanc i blau, es van posar a prova per veure qui feia més maons en una hora. Aquesta història la van proposar com a fil conductor de la Festa Major, amb la creació de dues colles, i la proposta va donar lloc a un nou model de festa.

D’això ja fa quatre dècades i, per tant, això significa que la Festa Major de Blancs i Blaus d’enguany celebra el seu 40è aniversari. Precisament, el programa es presentava ahir a Roca Umbert, amb més de 250 propostes i actes que es tiraran endavant entre el 26 d’agost i el 3 de setembre per commemorar aquesta efemèride.

Entre les principals novetats d’enguany destaquen l’estrena d’una App on es podrà consultar la programació, el marcador de la competició i altres informacions relacionades amb la festa, i la creació d’un Correaigua alternatiu, sense aigua. Segons explicava la regidora de Cultura, Maria Villegas, la situació de sequera obligarà a reformular-lo. En la presentació del programa també s’avançaven els caps de cartell musicals d’enguany, que seran The Tyets, Figa Flawas, Hotel Cochambre i la Balkan Paradise Orchestra.

El fil conductor de Blancs i Blaus

Com sempre, les dues colles tindran un fil conductor que lligarà tots els seus actes. En el cas de Blancs serà la cuina i, per això, proposaven un “menú” ple de clàssics i també de novetats, mentre que Blaus posava al centre la seva simbologia i prometia una festa que vol fer honor a la devoció i entrega de la colla durant aquests 40 anys.

El cartell i el relator

D’altra banda, en l’acte es va presentar el cartell d’enguany, creat per Guillem i Gerard Arderiu, i també el relator, que serà el sociòleg, guionista i comunicador Joel Díaz, conegut pel pòdcast ‘La Sotana’ i per ser el presentador de ‘Zona Franca’ de TV3. Serà l’encarregat d’anar explicant com avança la festa, juntament amb els fotògrafs Sergi Palau i Juank Casado, que ho il·lustraran des de l’interior de cada colla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram