L’espai on es podria construir el centre fusionat. Foto: Escola Lluís Piquer

L’Ajuntament de Parets portarà a votació al pròxim ple una proposta que preveu la creació d’un institut escola a l’espai Lluís Piquer.

La proposta neix d’un conveni que estableix la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament paretà. Aquest institut escola suposaria la fusió de l’escola Lluís Piquer amb l’institut la Sínia, que actualment funciona amb barracons. Durant la comissió informativa de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament s’ha explicat que el conveni proposa construir un nou edifici al costat de l’actual escola Lluís Piquer, concretament a l’espai que queda enmig de l’escola i la zona poliesportiva. L’institut escola consistiria en un únic projecte educatiu que compartiria un mateix equip directiu. És a dir, que es convertiria en un sol centre que oferiria ensenyament des de P3 fins a 4t d’ESO.

Des de la comissió també han comentat que el cost d’aquesta fusió l’assumiria en un 90% la Generalitat i que suposaria una inversió d’1.800.000 euros.

“Aquest projecte, que ha de ser un projecte educatiu de municipi, posaria fi a la problemàtica arrossegada durant tants anys dels mòduls on hi ha l’institut la Sínia. Per al govern, l’institut escola és la prioritat d’aquesta legislatura”, ha afirmat la regidora d’Educació, Comunicació i Salut, Casandra García, durant la comissió informativa. García ha valorat positivament aquest conveni amb la Generalitat, perquè “és una molt bona oferta educativa pública poder oferir a les famílies una continuïtat en un mateix centre”.

La idea, segons García, és tenir l’institut escola en marxa el setembre de l’any 2022.