ERC vol reiniciar les converses amb Canviem i CDC per aconseguir un canvi de govern a Mollet. Foto: Ajuntament de Mollet

Segueix la mala maror a la política molletana. Dilluns passat, Ara Mollet ERC-MES va anunciar que vol reactivar les converses amb Canviem Mollet i CDC per propiciar un “canvi de govern”. El portaveu republicà, Oriol López, considera que “la regeneració democràtica ha d’arribar a l’Ajuntament. I això suposa que hi ha d’haver altres persones al capdavant del consistori”. Un canvi que, segons confirma López a Línia Vallès, passaria per una moció de censura a l’alcalde.

Des d’ERC consideren que “és important tenir un govern que accepti el dret d’autodeterminació dels pobles i que entengui que la situació que viu Catalunya és importantíssima”. Però per aconseguir una majoria alternativa a la del PSC, Ara Mollet ERC-MES i Canviem Mollet haurien de tenir el suport dels regidors de CDC, que actualment tenen signat un “pacte de governabilitat” amb els socialistes. Un acord que tant ERC com Canviem Mollet creuen que “té poc recorregut” i que “en un futur pròxim començarà a fer aigües”.

El portaveu de Canviem Mollet, Xavier Buzón, assegura que s’han mantingut converses informals en les quals “s’ha parlat de la necessitat que el govern sigui un reflex dels resultats electorals” i remarca que “la moció de censura seria una mesura democràtica extrema”.

CDC TORNA A SER LA CLAU
CDC, per la seva banda, ha assegurat que el seu posicionament no ha canviat respecte al que ja va expressar com a resultat de les negociacions que es van produir amb Canviem Mollet i Ara Mollet ERC-MES abans de la constitució del Ple de l’Ajuntament el 13 de juny passat. En aquest sentit, remarquen que “els condicionants que nosaltres posàvem sobre la taula per poder donar suport o participar en un govern alternatiu a l’actual segueixen sent els mateixos”.

Pel que fa a la hipotètica moció de censura, CDC assegura que “no ens girarem d’esquena a escoltar els criteris i els motius que puguin tenir altres formacions polítiques per presentar una moció de censura com a mecanisme democràtic que és” i remarca que “només hi donarem suport, tant en la seva presentació com en la seva votació, si està plenament justificada i s’utilitza amb caràcter constructiu i en benefici d’una àmplia majoria de la ciutadania molletana i de la mateixa ciutat”.

Paral·lelament, i amb motiu de la votació de les ordenances fiscals de dilluns vinent, tant CDC com C’s, ambdues amb un acord de governabilitat amb el PSC, ja han presentat les primeres exigències per donar suport al govern de Monràs i asseguren que “no votaran a favor de cap mesura que no s’ajusti a les propostes amb les quals es van presentar a les eleccions municipals”. Entre la llarga llista destaquen les bonificacions als emprenedors o les subvencions en les taxes de l’IBI.

El PSC, per la seva banda, es manté al marge de la polèmica sobre la possible moció de censura i no ha volgut fer cap declaració al respecte. De moment, totes les vegades que s’ha intentat desbancar Monràs han quedat en un no-res.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram