Imatge d’arxiu de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs. Foto: Línia Vallès

Ara Mollet ERC ha sortit al pas de les “interpretacions errònies” i “segurament malintencionades” de Podem Mollet sobre la seva proposta d’unir els dos Vallesos amb un tren tramvia.

Els republicans han volgut deixar clar que el seu projecte defensa la necessitat d’una línia orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers per facilitar una connexió directa entre ambdues comarques, però remarquen que no han definit el traçat exacte que hauria de tenir. “En cap cas proposem ni permetríem que això suposés envair espais naturals, ni una nova ferida que trossegés l’espai de Gallecs ni que es reduís l’espai protegit”, asseguren.

Des d’Ara Mollet ERC argumenten que el seu posicionament sobre la protecció i el futur de Gallecs ha estat sempre conservador amb la zona natural i recorden, per exemple, que s’oposen a la construcció del Quart Cinturó, que hauria d’unir els dos Vallesos i que destruiria bona part del paisatge no urbanitzat de la comarca.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Mollet ha assegurat que només defensarà un pla de mobilitat comarcal que no afecti Gallecs. “Com sempre hem fet, defensem i defensarem que Gallecs no es toca. Lluitarem el que calgui perquè cap pla contempli la possibilitat que hi passi qualsevol mena d’infraestructura”, ha advertit la primera tinent d’alcaldia, Mireia Dionisio.