Les obres es fan a tocar de la Granja Soldevila. Foto: Arxiu

Les obres que han de servir per resoldre una de les grans reivindicacions històriques de mobilitat del poble ja han començat. Dilluns passat, després de molts anys de peticions i moviments per part dels veïns i del consistori, es van posar en marxa els treballs per construir l’estació de Rodalies de la línia R8 molt a prop de la Granja Soldevila.

L’inici de les obres farà que hi hagi afectacions a tots els serveis que hi ha als voltants de l’equipament i al mercat ambulant, que haurà de fer-se en una altra ubicació (l’aparcament situat entre els carrers de García Nieto i de Puig i Cadafalch, amb l’avinguda de l’Onze de Setembre, un lloc que genera els mínims problemes de mobilitat, com van explicar des de l’Àrea de Territori i Desenvolupament Local). L’Ajuntament també va anunciar, en el comunicat informatiu de la posada en marxa de les obres, que aquestes tenen una durada que oscil·la entre els nou i els dotze mesos.

L’estació permetrà fer servir la línia R8, que enllaçarà la vila amb la Universitat Autònoma de Barcelona, Granollers i Martorell, entre altres municipis. La infraestructura estarà adaptada per a persones de mobilitat reduïda (amb ascensors i rampes) i la seva construcció compta amb un pressupost que supera la xifra d’1,7 milions d’euros.