La Colla Mayura va guanyar el primer premi a l’Ametlla. Foto: Marta Tusquellas

Abans-d’ahir es va fer l’enterrament de la sardina i va començar la quaresma, el període de 40 dies anterior a la Setmana Santa. Però això també vol dir que, durant el cap de setmana passat, es va celebrar, com es mereix, el Carnestoltes, una celebració que, com és habitual, va omplir les ciutats i els pobles de la comarca d’alegria, de comparses i de disfresses.

La celebració més multitudinària, com és habitual, va ser a Granollers. Pels carrers del centre de la capital van desfilar un total de 24 comparses formades per gairebé 2.000 persones. Després de la desfilada, totes les comitives van trobar-se a la plaça de la Porxada, l’escenari de l’entrega de premis. Les Desarrapades (guardó a la comparsa més crítica), El Gran Juego de la Oca (de l’associació de veïns de Can Bassa, premiada com a millor comparsa local) o els montcadencs Cirqs Dance Studio (que amb la seva proposa Light Kingdom van aconseguir el guardó a la millor coreografia) van ser alguns dels premiats en aquesta edició.

Mollet també va acollir un Carnestoltes multitudinari, amb la rua fent l’habitual recorregut passant per l’avinguda de Gaudí, l’avinguda de Jaume I, l’avinguda de Burgos i la plaça de Pau Casals, on es va celebrar la fi de festa amb el Judici del Carnestoltes a càrrec de la companyia Carnamolles i del Ball de Diables.

A l’Ametlla la celebració també es va viure de forma intensa. La cercavila, diumenge a la tarda, va ser el moment més esperat i enguany va servir per coronar la proposta de la Colla Mayura.
I on la celebració també va ser important va ser a Montornès, que va reunir mig miler de persones en 14 comparses i 10 grups. Aquest any hi havia uns 2.400 euros en diferents premis.