Els de Buzón compartiran les seves propostes amb el PSC. Foto: Podem

L’alcalde Josep Monràs podria haver trobat en Podem un valuós aliat en aquest inici de mandat. Ambdues formacions van acordar, després d’una primera reunió divendres de la setmana passada, la creació d’una comissió bilateral de treball. El govern socialista rebrà i valorarà les propostes del grup lila, amb les quals treballarà mitjançant aquest punt de trobada.

De fet, ambdues formacions ja han començat a parlar sobre possibles acords en les ordenances fiscals, els pressupostos municipals de 2020 i la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

SATISFACCIÓ DE PODEM
Xavier Buzón, cap de llista de Podem, ha explicat a Línia Vallès que en fan “una valoració positiva”, ja que van escoltar la seva proposta i els van respondre “de forma molt ràpida”. En aquest sentit, Buzón afirma que ha percebut canvis amb el seu interlocutor. “Hem notat canvis en la manera de fer, sobretot la gran voluntat per arribar al diàleg que han mostrat des del primer dia en el Ple d’investidura”.

Les coincidències ideològiques, segons el comunicat que anunciava l’acord, tracten sobre “la justícia social, la importància de seguir treballant en la defensa del medi ambient i la necessitat de tenir una fiscalitat justa i equilibrada en la qual pagui més el que més té”, a més de “la protecció dels més vulnerables, i la garantia del manteniment i la millora dels serveis de la nostra ciutat”.

Tanmateix, caldrà esperar fins al setembre perquè aquesta cooperació quedi plasmada en un document.