L’Escola de la Sínia, en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament de Parets

Fins fa poques setmanes la construcció de l’Institut Escola de Parets semblava que mai arribaria a bon port. De fet, segons Sumem Esquerres, aquest va ser un dels motius que van fer que la formació lila trenqués amb ERC i engegués la moció de censura. Amb tot, en poc més d’un mes els problemes legals per tirar endavant el projecte semblen haver-se acabat.

La construcció de l’Institut Escola firmada el maig de 2020 estava encallada pel fet que l’Ajuntament havia aprovat un projecte de conveni amb la Generalitat de cinc anys que permetria que el centre educatiu fos una realitat el 2022. Malauradament, la conselleria d’Educació de la Generalitat, fins ara en mans d’ERC, no acceptava, per norma, convenis superiors a quatre anys i això va fer paralitzar la iniciativa.

El 2 de febrer, ERC donava la sorpresa en anunciar que havia arribat a un acord amb la Generalitat que permetia superar els esculls legals per construir l’Institut Escola. La resolució arribava massa tard per als republicans, que ja no eren al govern.

SENSE CONFIANÇA
Per la seva banda, el nou govern no acaba de confiar en les promeses de la plaça Sant Jaume i per això divendres 12 de febrer PSC i Sumem explicaven que havien sol·licitat una reunió amb la Generalitat per tractar el tema. “S’ha solucionat una de les dificultats jurídiques per a l’aprovació del conveni, que era la seva durada, però volem conèixer la situació del projecte i agilitzar-ne els tràmits”, afirmava Casandra Garcia.