L’empresa ha presentat un ERO amb el qual acomiadarà tots els treballadors. Arxiu / Eduardo Benito

El camp de golf de Vilalba ha ini­ciat el seu particular compte en­rere: si els administradors con­cursals de l’empresa propietària no troben ningú disposat a con­tinuar amb l’activitat tancarà a finals de setembre. La firma Vi­lal­ba golf, que des de l’any 2008 per­tany al grup Nyesa Valores Cor­poración, va presentar concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments) l’abril de 2010 i els actuals gestors van presentar fa pocs dies un expedient de re­gu­lació d’ocupació que deixarà al carrer els 21 treballadors de la ins­tal·lació.

El pacte entre els adminis­tra­dors i els treballadors, que des de la presentació del concurs de cre­­ditors han mantingut el camp en funcionament, inclou que el nou comprador contracti l’actual plantilla. En els propers dies es rescindiran nou contractes i el pro­per 30 de setembre; la resta, en cas que no es trobi ningú que es vulgui fer càrrec de la ins­tal­lació esportiva. A causa de la si-tu­ació de crisi que viu l’empresa, els acomiadats només rebran una indemnització de 20 dies per any del Fons de Garantia Sa­­larial (Fogasa).

PROJECTE FALLIT

El grup Inbesòs va promoure el camp de golf –que es va posar en marxa l’any 2006– conjuntament amb una urbanització de luxe for­­mada per 123 xalets, dels quals només se n’han construït dos. Ny­esa va ab­sorbir l’empresa el 2008 i aleshores ja va anunciar la seva intenció de despendre’s de l’activitat dedicada a l’oci, on s’in­clouien diversos camps de golf: el pitch and putt de Vall­ro­manes, venut el 2009; i el de Ro­sanes, a la Garriga, del qual tenia participacions que també va ven­dre.

L’any passat, Nyesa va pre­sen­tar concurs de creditors per a Vi­lalba Golf. El principal creditor de la companyia és la Caja de Aho­rros del Mediterráneo (CAM), amb la qual té un deute de més de sis milions d’euros.

SENSE LLICÈNCIES

El camp de golf de Vilalba opera sense llicència d’obres i ambiental des que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les va anul·lar en considerar que l’A­juntament les havia concedit l’any 2004 sense els preceptius informes dels departaments de Medi Ambient i de Cultura. La instal·lació esportiva es troba en una zona amb moltes possi­bi­li­tats de con­tenir restes ar­queo­lò­giques.

La sentència de l’alt tribunal ca­talà, que va instar l’Ajuntament a fer complir la resolució, res­po­nia a un recurs con­ten­ciós de la Pla­taforma per Vi­lalba. l’em­pre­sa va iniciar els tràmits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram