L’estació depuradora d’aigües residuals de Sant Llorenç. Foto: Consorci

Una cinquena part de l’energia que fa servir a les seves instal·lacions es genera amb fonts renovables. Així ho va anunciar a finals del mes passat el Consorci Besòs-Tordera. Això és possible gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR), com les que hi ha a Sant Quirze Safaja i Sant Llorenç Savall (en total en gestiona 27 al llarg de les conques dels dos rius).

La utilització d’aquestes fonts, principalment biogàs (procedent de la depuració de les aigües residuals), evita l’emissió de 900 tones de diòxid de carboni cada any.

QUE SIGUIN AUTOSUFICIENTS
Un dels objectius que s’ha marcat el Consorci per a les estacions més petites, situades també als termes municipals dels pobles amb menys població, és que siguin “més autosuficients i sostenibles”. En aquest sentit, l’aposta per l’energia fotovoltaica és clau.

D’aquesta manera, a l’EDAR de Sant Quirze es van instal·lar, el novembre de l’any passat, 114 plaques per generar aquest tipus d’energia. Igualment, a l’EDAR de Sant Llorenç funcionen des de l’estiu del 2020 un total de 22 plaques que també contribueixen a generar bona part de l’energia necessària per al seu funcionament diari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram