Tots els municipis vallesans han mostrat el seu rebuig als atemptats jihadistes de París. Foto: Ajuntament de Granollers

Dilluns a les set de la tarda la comarca es va paralitzar i es va fondre en un intens minut de silenci en solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes que van sacsejar París el passat divendres 13 de novembre.

Granollers, Mollet, Parets, Martorelles, Sant Fost i Montmeló són algunes de les localitats que van organitzar concentracions de suport a les víctimes i de rebuig als atacs jihadistes, que van provocar més de 120 morts i 350 ferits. Dissabte passat, unes hores després dels atemptats, ja es van fer les primeres manifestacions a Caldes, la Garriga, Llinars i Lliçà de Vall.

Les concentracions van aplegar centenars de persones a les places dels ajuntaments de la comarca i els consistoris van mostrar el seu suport a la República Francesa, davant l’estat de xoc que viu aquests dies el país governat pel president François Hollande, un oferiment que també ha realitzat la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

En aquesta línia, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha enviat una carta a l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, per comunicar-li que el consistori molletà es posa “a plena disposició de la ciutat de París per tot allò que pugui ajudar i cooperar”. Monràs també ha expressat el seu convenciment que “finalment la barbàrie serà derrotada a través de la democràcia, de les lleis i de la defensa de les llibertats”.

L’alcalde de Montornès, José Montero, per la seva banda, recorda que “malgrat que ens impacta més quan afecta una ciutat del centre d’Europa, aquest conflicte està generant víctimes contínuament i s’ha de fer el possible per aturar-ho”. En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde de Vallromanes i president del Consell Comarcal, David Ricard, que ha desitjat que “s’acabi amb aquesta onada de violència a tot el món”.

Però més enllà del rebuig contundent a la barbàrie, diferents alcaldes vallesans han insistit en la necessitat de no assenyalar el col·lectiu musulmà com a responsable de les massacres comeses per Estat Islàmic.

De fet, les concentracions de rebuig també han comptat amb la presència de representants de comunitats islàmiques i musulmanes de la comarca, que han condemnat rotundament els atemptats. Des de les diferents comunitats islàmiques coincideixen a dir que cal separar la religió del fanatisme i remarquen que “l’Islam és pau”. Ismael Hammad, representant de la comunitat musulmana de Parets, remarca que “aquest fanatisme no té res a veure” amb la seva manera de viure, “perquè l’Islam és una religió de pau i tolerància”. Amb aquesta idea també coincideix la comunitat musulmana de Mollet, que assegura que “la millor eina per combatre el fanatisme és l’educació”.

Sigui com sigui, amb motiu dels atemptats s’ha incrementat la vigilància en diferents punts de la geografia catalana. Un dels controls més importants s’està portant a terme des de diumenge al peatge de l’AP-7 a Mollet per als vehicles que procedeixen de les comarques gironines i de França.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram