Fer, el dia del lliurament del premi Micròfon de l’Any de Ràdio Mollet el 2019. Foto: Arxiu / Aj. de Mollet

El dibuixant molletà Josep Antoni Fernández i Fernández, conegut com a Fer, va morir aquest dilluns als 71 anys després d’una llarga malaltia. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el consistori han expressat el seu més sentit condol a la família i a les amistats del dibuixant per la pèrdua d’una de les figures més destacades de l’humor gràfic contemporani d’aquest país.

Fer es va llicenciar en Història i va impartir aquesta matèria, però la seva vida ha estat el dibuix i l’humor gràfic. Va ser director de la revista satírica El Papus i d’El Jueves, on continuava col·laborant. Va publicar les seves vinyetes a El Temps i actualment feia una publicació satírica a El Punt Avui. A més, va ser l’impulsor dels Premis Internacionals d’Humor Gat Perich.

Fer va ser el tercer molletà a rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, després del pintor Joan Abelló i de l’actor Josep Maria Pou. També va guanyar el premi de Micròfon de l’Any (Ràdio Mollet) i va dibuixar la vinyeta del mil·lenari de Mollet.