Salut Mental

Professionals del nou servei. Foto: Fundació Benito Menni CASM

Fins ara, els vallesans que tenien alguna discapacitat intel·lectual i a la vegada algun problema de salut mental, no disposaven de cap servei a la comarca especialitzat a atendre’ls. Per tant, si volien aquesta atenció, estaven obligats a desplaçar-se. Però des d’aquest mes de març això ha canviat perquè ha entrat en funcionament un nou Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (SESM-DI) de la Fundació Benito Menni CASM, que compta amb un punt d’atenció a Granollers i un altre a Mollet.

“Al voltant del 41% de les persones amb discapacitat intel·lectual poden patir algun tipus de problema de salut mental i més del 22% pateix problemes de conducta relacionats amb trastorns mentals que no tenen un diagnòstic clar”, explica a Línia Vallès Carmen Vargas, psicòloga clínica coordinadora del SESM-DI. A més, segons detalla, aquests problemes “perjudiquen greument les condicions de vida dels afectats i del seu entorn”. Per això, davant l’evident necessitat d’aquest col·lectiu de disposar d’atenció i de suport en aquest sentit, s’ha creat aquest servei, que és únic al territori.

“El servei és públic i gratuït, i està obert als usuaris, a les famílies de les persones ateses i als professionals de les institucions socials que se n’ocupen”, expliquen des de Benito Menni. A més, compta amb un equip format per diversos professionals com psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, infermers o neuropsicòlegs, entre altres, que treballen plegats per “la rehabilitació i la reinserció psicosocial” del pacient, afegeixen. Tot plegat, a través d’un tractament i d’un seguiment individualitzat que vol afavorir la recuperació d’aquestes persones. “Bàsicament, busquem que tinguin una vida plena”, conclou Vargas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram