La concentració davant dels jutjats de Mollet de la PAH. Foto: PAH Mollet

A mitjans de març es declarava l’estat d’alarma al territori espanyol i el govern aturava de manera temporal els desnonaments de famílies vulnerables perquè tothom pogués quedar-se a casa. Però la PAH de Mollet ha denunciat que “la moratòria dels desnonaments” només afecta aquelles persones que se’ls acredita una vulnerabilitat produïda per la Covid-19 i que no s’han aturat els reallotjaments indignes ni la totalitat dels desnonaments.

Fa uns mesos Línia Vallès informava d’un cas de reallotjament indigne en ple confinament d’una dona que havia patit maltractament i la seva filla de quatre anys a una habitació diminuta. El portaveu de la PAH de Mollet, Juanjo Ramón, ha explicat a Línia Vallès que durant el confinament els dos desallotjaments que hi havia previstos a la comarca –d’una família i d’un nucli monoparental– han quedat aturats temporalment. És per això que la PAH de Mollet va concentrar-se, la setmana passada, davant dels jutjats de la ciutat per demanar la paralització “definitiva” dels desnonaments fins al 2021. “Les famílies han de poder refer-se de la crisi sanitària i l’habitatge és un dret fonamental que ha d’estar garantit”, conclou Ramón.

Des de la PAH també informen que aquesta setmana ja s’han portat a terme dos desnonaments –a Badalona i a Matadepera– i recorden que lluitaran per aturar tots els processos que vinguin, “amb documentació o mobilitzacions, si cal”. Actualment, la PAH ha preparat diversos documents jurídics perquè les persones que estiguin amenaçades puguin defensar-se.