Els Mossos d’Esquadra van desallotjar dilluns una família que vivia en un pis ocupat al barri granollerí del Congost. La PAH va convocar una concentració que va aplegar una seixantena de persones per evitar que s’expulsés els inquilins de l’habitatge, però els esforços de la plataforma antidesnonaments no van servir per impedir l’acció policial.

Àngel Jiménez, membre de la PAH Granollers, va estar present durant el desnonament i ha parlat amb Línia Vallès. “Mai no ens havíem trobat amb tanta violència”, assegura Jiménez. L’activista explica que “és la primera vegada que no aconseguim aturar un desnonament”. Jiménez diu que “hi havia tres furgonetes de Mossos, uns 20 o 30 agents”.

Durant el desnonament hi va haver moments de tensió entre agents policials i les persones que resistien a l’entrada del bloc de pisos. Jiménez explica que una veïna va caure fulminada per un atac d’ansietat i va ser hospitalitzada, però ja és a casa seva.

FUTUR INCERT
El desallotjament dels ocupants els va deixar en una situació de total incertesa. Jiménez avançava que l’ocupació semblava l’única alternativa en aquest cas, i de fet ahir a la tarda la PAH confirmava que la família ja havia ocupat un altre habitatge, propietat d’una societat immobiliària i que actualment estava buit.