Una de les cases que van ocupar durant unes hores. Foto: Facebook

Agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local van desallotjar ahir a Sant Fost cinc cases ocupades després d’una jornada marcada per les protestes dels veïns. La plataforma Gestión

Responsable va convocar una manifestació després que alguns veïns s’assabentessin que quatre habitatges de nova construcció a Can Coromines estaven ocupats.

“Vam fer pressió perquè marxessin. Els cridàvem «fora!» i alguns van marxar quan van veure tota la gent”, expliquen des de la plataforma a Línia Vallès. Segons afirmen, es van concentrar uns vuitanta manifestants en un primer moment, tot i que més endavant es va arribar a més de cent. Després de l’arribada dels Mossos i de la Policia Local, la resta dels ocupants van abandonar els domicilis.

En aquest moment un veí va advertir que s’havia ocupat una altra casa. Aquesta, però, era una del carrer Miquel Biada. Els manifestants van decidir mobilitzar-se conjuntament per pressionar els ocupants i que abandonessin l’habitatge.

A continuació, membres de l’entitat van parlar directament amb ells sense èxit. Llavors van intervenir els cossos policials i els ocupants van abandonar el domicili. Això sí, amb un gir de guió inesperat, perquè quan semblava que marxaven en cotxe van fer mitja volta.

Segons comenten des de la plataforma, va ser “per recollir un fusible” per connectar-se al corrent elèctric. Després van marxar definitivament.