Aire Mollet

Presentació de la Memòria 2021 de la Qualitat de l’Aire a Mollet. Foto: Ajuntament

La qualitat de l’aire de Mollet sempre ha estat una qüestió que ha generat debat i polèmica al municipi. I és que en els darrers anys han estat moltes les queixes de particulars i d’entitats que pensen que el pas de vehicles per l’AP-7 i la C-17 i l’activitat de fàbriques fan de Mollet una de les ciutats més contaminades d’Espanya. De fet, així ho demostra l’estudi The Lancet Planetary Health sobre mortalitat prematura per contaminació, que situa la capital baixvallesana com el tercer municipi de l’Estat més contaminat, per darrere de Madrid i Barcelona.

Però, segons la Memòria 2021 de la Qualitat de l’Aire a Mollet, presentada ahir, l’any passat “no es va sobrepassar cap dels límits legals anuals que estableix la Unió Europea en matèria de contaminació atmosfèrica”, diuen des de l’Ajuntament. “A més, des de 2007, la tendència és notablement descendent”, afegeixen. Per això, el consistori creu que la seva situació en aquest estudi europeu es deu al fet que l’estació de mesurament de la Generalitat està al costat de l’AP-7.

Precisament, per tenir dades més reals, l’Ajuntament va instal·lar l’any passat un nou sensor a la plaça Pau Casals que mostra unes dades radicalment diferents de les de l’altra estació i molt per sota dels límits permesos. Així ho assegurava l’alcalde. Una afirmació que per a Antonio López, membre de Mollet Respira, “no és veritat, perquè nosaltres fem mesures diàries a diversos punts de la ciutat i surten dades terribles”, diu.

Xifres que es contraposen a les municipals i que l’Ajuntament s’ha compromès a seguir estudiant perquè, com deia el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, “sempre és important anar millorant”. Per això el consistori ha avançat que seguirà aplicant mesures per reduir la contaminació i treballant en la qualitat de l’aire.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram