Can Santa Digna ha d’acollir menors no acompanyats. Foto: Arxiu

El vot negatiu del govern municipal (Junts per Catalunya i el PSC) durant la sessió plenària del mes passat a dues mocions per refermar el compromís de municipi acollidor per als refugiats i migrants i per facilitar l’empadronament de persones sense domicili fix o sense feina ha generat crítiques de l’oposició i d’entitats del poble.

La primera d’aquestes, d’Imagina Esquerra en Comú, demanava al govern que deixés clars els serveis que pot oferir per acollir els sol·licitants d’asil i que col·laborés amb les entitats i les associacions que treballen en l’acollida de col·lectius com els menors no acompanyats. La masia de Can Santa Digna, de fet, ha d’acollir una trentena d’aquests joves, un cop estigui enllestida la seva reforma (l’alcalde Francesc Colomé va remarcar que el projecte de remodelació de l’edifici ha rebut centenars d’al·legacions).

L’argument del govern municipal per votar no a aquest primer punt era que instava el mateix executiu “a no dificultar les iniciatives de la Generalitat i de les entitats socials que busquen complir aquests objectius”, cosa que va negar la regidora de Règim Intern, Montse Vila.

L’altre punt, també rebutjat, instava l’Ajuntament a donar una adreça d’un habitatge municipal a les persones sense domicili fix o sense sostre i agilitzar els tràmits i les resolucions de les sol·licituds d’empadronament en un període màxim de tres mesos.

La nova negativa del govern (que reconeix el dret de tothom a empadronar-se però que diu que sempre ha de comprovar la veracitat de les dades) va provocar les crítiques dels representants de Papers per a Tothom, que van assistir al Ple, i de Vallès Oriental Vol Acollir. Vila va dir que el govern local vol reunir-se amb aquestes entitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram