La reunió amb els regidors del PSC i Podem. Foto: Twitter (@MireiaDMollet)

La constatació del pacte entre PSC i Podem a l’Ajuntament ha aixecat crítiques per part de l’oposició. Línia Vallès ha parlat amb els portaveus dels diversos partits perquè valorin l’anunci. Oriol López, d’Ara Mollet ERC, assegura que l’acord és la “crònica d’un pacte anunciat” que s’havia estat preparant “des de molt abans de les eleccions, amb el trencament entre Podem i Mollet En Comú”.

Segons López, la voluntat d’entrar al govern per part dels ara socis de Monràs explica “el boicot al pacte del canvi”, que va evitar una majoria alternativa als socialistes després de les eleccions municipals que haguessin evitat l’alcaldia del PSC a Mollet. En aquest sentit, acusa el grup lila de permetre que continuïn 32 anys de governs socialistes. A més, assegura que tenen “seriosos dubtes” que el pacte suposi canviar. “És millor que Podem estigui dins perquè quedi tot clar”, sentencia López.

Els antics companys de files de Podem, Mollet En Comú, coincideixen amb l’anàlisi de López. “Aquest anunci s’ha presentat com si fos fruit del treball d’aquestes darreres setmanes, quan és molt clar que és un acord tancat des del moment en què trenquen el grup de Canviem”, assenyalen. A més, creuen que “serà un govern de continuisme” i que “de moment ha comportat més restriccions en la participació dels grups de l’oposició, de les entitats i de la ciutadania en general”. També han aprofitat per criticar el “trencament” de Podem abans de les eleccions municipals i la constitució “de forma irregular” del grup propi de Podem “amb la col·laboració del PSC”.

CS DESCONFIA DEL PACTE
D’altra banda, des de Ciutadans, Iván Garrido explica que afronten amb “prudència” aquest nou govern i que desconeixen concretament fins a quin punt arriba l’abast del pacte més enllà dels punts generals que van anunciar fa uns dies. Garrido explica que “no és el mateix buscar acords amb el PSC, que són molt més propers ideològicament que amb Podem”. A més, Garrido té certa “desconfiança” en la tasca del nou soci al govern. Diu que ja se sap “el que està fent Podem a Barcelona”, que el líder de Cs titlla de “ciutat caòtica”.

Per la seva part, Joan Daví, portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya, destaca que li sembla “estrany” que no hagin donat un càrrec de l’àrea econòmica a Xavier Buzón. “És un home de números i ja tenia experiència a l’Ajuntament de l’Hospitalet en matèria econòmica”, explica Daví. També coincideix en el fet que no els ha estranyat el pacte i assegura que l’acord “ja estava preparat des de feia molts mesos”.

Tot i aquestes crítiques des de l’oposició, tot sembla apuntar que el pacte durarà tot el mandat i reforçarà l’alcaldia de Josep Monràs. L’entrada dels dos regidors de Podem al govern, amb Xavier Buzón convertint-se en segon tinent d’alcalde, així ho demostren.