Obtenir productes elaborats per tal de donar continuïtat a un excedent sobretot d’horta i recuperar les tradicionals formes d’allargar la vida dels productes, elaborant conserves i melmelades, a més de produir altres productes transformats com els derivats de la proteïna vegetal o derivats de la farina, pa i pasta. Aquest és l’objectiu de l’Obrador de Gallecs, una infraestructura situada al porxo de Can Xambrers que s’inaugurarà oficialment aquest diumenge, coincidint amb el Fira’t. Serà un local destinat principalment a la transformació i elaboració de productes d’origen vegetal per a la seva comercialització en l’alimentació humana. L’obrador està gestionat per la SAT Agroecologica de Gallecs, formada pels pagesos i pageses d’aquest espai d’interès natural.

Les matèries primeres amb les que s’elaboren els productes provenen de les explotacions agrícoles de l’espai rural de Gallecs que formen part de la SAT i són de caràcter artesanal i familiar. A l’obrador també es realitza l’envasat i etiquetatge tant d’aquests nous productes com dels llegums i cereals que es conreen al territori. Tots es comercialitzen amb el nom de producte de Gallecs i l’obrador de Gallecs i amb el segell ecològic del CCPAE.

L’obrador és un projecte del Consorci de Gallecs i l’Associació Agroecològics de Gallecs. Ja ha començat a funcionar amb 12 productes de la família de les melmelades i les conserves, que estaran a la venda a l’agrobotiga a partir de diumenge.

A la Fira, a partir de les deu del matí, es podrà veure una exposició sobre l’obrador; el racó de les llavors i el racó del cistell de Gallecs, una xerrada sobre com fer-nos les nostres pròpies melmelades a casa, un taller familiar per decorar els de melmelades i conserves i el tast dels nous productes i del TOC d’espelta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram