Granollers ha habilitat un espai per als sensesostre. Foto: Arxiu

Se sap que en moments d’alarma sanitària o climàtica els més perjudicats són els que no tenen recursos, com va passar amb l’onada de fred del Canadà que va matar diversos sensesostre.

A les xarxes socials fa dies que es llegeixen missatges com el d’una policia que denuncia que “és trist haver de multar amb 700 euros una persona que no té casa per no estar confinada” o treballadores que lamenten que els albergs per a persones sense llar hagin estat els últims de rebre el material bàsic sanitari per protegir els usuaris i els educadors socials. A més, com explicava aquest dimarts la Directa, els albergs que ofereixen un espai per dutxar-se, menjar i dormir no accepten noves admissions, per aturar la propagació del virus.

És per això que l’Ajuntament de Granollers ha convertit el Pavelló del Tub en un alberg de gent sense sostre amb la previsió que una dotzena de persones puguin passar-hi el confinament, igual que l’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres un campament a la Fira Barcelona per a 225 persones.

El pavelló de Granollers s’ha habilitat perquè les persones que ho necessitin puguin dormir, dutxar-se i fer tots els àpats en mans de Creu Roja. També el consistori activarà personal de l’àmbit social per donar-hi suport i tindrà unes hores al dia personal sanitari.

Per contra, la CUP de Granollers exigeix més implicació, que tots els pavellons del municipi es disposin per a la gent sense sostre i que s’estableixi com fer l’aïllament en el cas que hi hagi algun infectat.