Ateneu Cooperatiu

Imatge d’arxiu d’una xerrada de l’Ateneu. Foto: Ateneu Cooperatiu

Fa cinc anys gairebé no se sentia parlar de l’economia social i solidària a la comarca. De fet, la majoria de la població no sabia què era. Però ara, cada vegada està més estesa i hi ha més projectes relacionats amb aquesta alternativa al capitalisme, que posa les persones al centre. Tot, gràcies a la feina que s’ha fet des de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, que naixia l’any 2018 impulsat per la Generalitat, amb l’objectiu de promoure aquest tipus d’economia al territori.

D’això ja fa cinc anys i Montse Lamata, coordinadora de l’Ateneu, assegura estar “molt contenta i satisfeta” de la feina feta en aquest temps. “Al principi vam haver de trucar moltes portes, sobretot d’administracions, perquè ningú sabia què érem, però ara ja ens hem consolidat i hem aconseguit fer créixer l’economia social i solidària de la comarca ajudant a molts projectes a desenvolupar-se”, explica a Línia Vallès. “Des d’iniciatives com cooperatives d’habitatge fins a d’altres relacionades amb l’energia, la comunicació o l’agricultura”, afegeix.

En aquest sentit, des de l’Ateneu acompanyen tant a projectes nous des de la seva ideació fins a la seva creació, com a d’altres que fa temps que funcionen i que volen millorar. De fet, en aquests cinc anys han acompanyat un total de 195 projectes i també han organitzat fins a 931 activitats arreu del territori per difondre l’economia social i solidària. “Hem aconseguit tenir cada vegada més ressò i, a més, en fer realitat diferents projectes, hem contribuït a generar ocupació a la comarca que al final és el nostre objectiu principal”, comenta Lamata. Una línia en la qual asseguren continuar treballant per fer veure que existeixen alternatives al capitalisme tradicional que funcionen i que “contribueixen a fer un món millor”, conclou la coordinadora.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram