David Iglesias Champanillo

David Iglesias, propietari del bar ‘Champanillo’. Foto: Jordi Bataller/ACN

S’assemblen els noms Champange i ‘Champanillo’? Segons el Comitè Inteprofessionel du Vin de Champagne, sí. Per això, el propietari del bar de tapes de Mollet ‘Champanillo’ es va enfrontar ahir a un judici contra l’imperi del vi escumós. Un litigi del qual va sortir perdent després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) obrís la porta a prohibir aquest terme.

David Iglesias va obrir el primer ‘Champanillo’ a Granollers. Un nom que li feia gràcia i que, “en cap cas està inspirat en el del vi francès”, assegura. Però el problema ve amb l’obertura del local de Mollet i el de Barcelona. “Va ser aquí quan Champagne em va posar la demanda, argumentant que m’estic aprofitant del seu nom”, ha explicat Iglesias a l’ACN.

Però, segons el restaurador, tot això no és més que una “demostració de força injusta” que ja l’ha portat a gastar-se més de 10.000 euros en el procés jurídic. Un procediment que va començar el 2017 i que ara queda en mans de l’Audiència Provincial de Barcelona, que haurà de decidir si li impedeixen utilitzar el nom ‘Champanillo’ perquè el terme “evoca” el xampany, una denominació d’origen protegida.

Tot i això, Iglesias recorda que es dedica a fer hamburgueses, entrepans i amanides i que, en cap cas ven res similar al xampany. Un fet que al TJUE li ha estat indiferent, ja que la llei europea sobre les denominacions d’origen es pot aplicar també als serveis, no només a productes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram