Un moment de la concentració. Foto: Twitter (@CULIBLANCO)

Uns 300 autònoms montornesencs van concentrar-se, diumenge passat, a les portes de l’Ajuntament per protestar per la seva situació laboral, derivada per les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19 que la Generalitat va aprovar setmanes enrere.

No som el problema, el problema sou vosaltres, Si només puc treballar al 50% per què em cobren els impostos al 100%?, Menys obligacions, més drets, Si no treballem no paguem i Govern dimissió van ser algunes de les consignes que els assistents van mostrar en diferents pancartes. I és que molts d’ells s’han vist obligats a tancar els seus negocis (o a veure com els seus ingressos cauen de forma significativa) mentre que han de seguir pagant despeses com factures i les quotes d’autònom, entre altres, encara que no estiguin funcionant amb normalitat.

Aquesta situació afecta també greument les microempreses, ja que moltes d’elles van tenir serioses dificultats per superar el primer confinament (havent de recórrer a estalvis personals o demanant crèdits, entre altres solucions) i que veuen aquest segon tancament com “un cop que pot ser definitiu”.

Per això, una de les consignes més repetides pels assistents va ser que volen que se’ls respecti el dret a treballar. Quan la concentració va acabar, els autònoms van deixar les pancartes que duien a les escales d’entrada a l’edifici consistorial.