La Fiscalia de Granollers, que s’encarrega dels casos de l’àrea dels jutjats de Mollet, ha decidit arxivar la investigació per la gestió del coronavirus a la residència Les Masies de Mollet per falta d’indicis de delicte.

Segons la Fiscalia, s’investigava la residència Les Masies, com tantes altres llars d’avis de Catalunya, per una possible negligència mèdica en relació amb les mesures de seguretat preses davant la crisi de la Covid-19, que podrien haver causat la mort de més avis i ser constitutives d’un delicte d’homicidi imprudent. De moment, doncs, Les Masies queda fora d’aquesta investigació, però hi ha dues residències baixvallesanes que segueixen sent investigades: Santa Rosa i Pedra Serrada, totes dues gestionades per la Fundació Sanitària Mollet.

A Santa Rosa (Mollet) i a Pedra Serrada (Parets) van morir 14 i 7 persones respectivament. La majoria d’aquests avis van ser víctimes de la Covid-19 les primeres setmanes que va esclatar la pandèmia i és per això que continuen en el punt de mira.