Vinguts del món

Foto de la Unió Esportiva Extremenya de Montmeló. Foto: Ajuntament de Montmeló

Per entendre el Montmeló actual, és important comprendre el passat del municipi. Fent aquesta mirada enrere, podem saber per què és una localitat industrial o per què existeixen certes tradicions i costums, entre moltes altres coses. Per això, la sèrie de memòria històrica de la ciutat continua repassant la trajectòria del municipi des del segle passat fins a l’actualitat, amb l’objectiu de posar en valor els episodis més destacats del passat de Montmeló.

Pobles humils d’Extremadura, de Castella la Manxa, Castella i Lleó i d’Andalusia són l’origen d’una part destacada de la població de Montmeló que durant la dictadura, entre els anys 50, 60 i 70, van migrar cap a la ciutat vallesana amb l’esperança de guanyar-se millor la vida. Així ho recull Vinguts del món, el cinquè documental de la sèrie, que s’estrenava el passat mes de març. “Montmeló ha estat un municipi d’acollida d’homes i dones nascuts fora de Catalunya, i el caràcter i el treball dels que un dia van ser emigrants han ajudat a configurar el poble tal com el coneixem ara, ric i ple de contrastos”, comença dient el film. Els seus protagonistes, com en la resta de documentals, són els mateixos veïns del poble, a través dels quals s’explica l’impacte que van tenir aquestes migracions pel que fa al creixement econòmic i social de Montmeló.

Davant l’estrena d’aquest nou capítol, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Imanol Martín, destaca la importància de treballs com aquest “per conèixer la història local i enriquir el patrimoni cultural del municipi”. En aquest sentit, des de l’Ajuntament recorden que la sèrie va començar el 2014 i que des de llavors han recollit el testimoni d’un centenar de veïns en cinc films. Ara, la intenció municipal és continuar ampliant el serial per continuar dignificant la memòria històrica de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram