Sant Jordi 2019 a Granollers. Foto: Ajuntament de Granollers

El passat 24 de març, l’Ajuntament de Granollers anunciava que la Fira de l’Ascensió que s’havia de celebrar entre el 13 i el 16 de maig quedava anul·lada per la Covid-19. La notícia feia témer per altres celebracions populars com el Sant Jordi. De fet, el mateix alcalde va afirmar que la festivitat del llibre i la rosa s’adaptaria a allò que digués el Procicat.

Finalment, el divendres 9 d’abril es va desvelar la incògnita quan l’Ajuntament va anunciar a través del seu portal web que la capital vallesana celebraria el seu segon Sant Jordi des de l’inici de la pandèmia. “A diferència del Sant Jordi confinat del 2020, aquest any floristeries i llibreries podran vendre roses i llibres als carrers, seguint la normativa de prevenció de la Covid-19 vigent i també el pla sectorial per a Sant Jordi”, afirmava l’Ajuntament.

“Les llibreries posaran parades davant els seus establiments o places properes. En el cas de les floristes a la plaça de la Corona s’instal·laran una desena de parades de flors”, afegia el consistori.