El paretà Jordi Turull (JxCat) va votar al matí al seu poble enmig d’una gran expectació. Foto: Twitter

Es preveia una jornada intensa, però encara ho va ser més. El 21-D serà recordat durant anys a la comarca. Xifres de participació molt altes al llarg del dia, resultats que a més d’un el van fer patir fins a última hora. Ciutadans va guanyar, com al conjunt del país, però l’independentisme se’n va anar a dormir alleugerit. Poder repetir els resultats del 27-S en unes eleccions imposades per l’Estat i amb els dos caps de llista a la presó o a l’exili no és poca cosa. El Sí es va tornar a imposar. El groc va guanyar. I el Vallès Oriental hi va contribuir.

El recompte es va viure a flor de pell arreu de la comarca, començant per la capital. A Granollers, Ciutadans va ser la força més votada, amb gairebé un 27% dels vots. Però Junts per Catalunya –22%– i ERC –21%– van seguir-lo de prop. Per darrere, el PSC va haver de conformar-se amb un 15% dels vots. Catalunya en Comú-Podem, amb un 6,5%, i la CUP i el PP, amb un 4% cada un, van tancar el rànquing.

MOLLET ÉS DEL ‘NO’
A la capital del Baix Vallès, en canvi, Ciutadans va imposar-se amb més claredat. Amb un 31% dels vots va ser la força més votada a Mollet, per davant d’un PSC que va aconseguir el 20% dels sufragis. Les dues forces independentistes majoritàries, ERC –18,5%– i Junts per Catalunya –11,5%–, no van poder fer ombra a l’unionisme. Catalunya en Comú-Podem, per la seva banda, va fer uns bons resultats a Mollet –10,4%–, si es comparen amb els del conjunt del país. Aquí, el PP va aconseguir no ser l’última força –4%–, mentre que la CUP no va arribar al 3%.

Les dues grans ciutats empenyien Cs, que treia millors resultats com més cap al sud es mirava. Al nord, l’independentisme es feia fort i no cedia. I tot plegat va acabar desembocant en uns resultats que poden tenir múltiples lectures i que a la xarxa van aixecar més d’una polseguera. Però l’única suma clara continua sent la del Sí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram