Sant Celoni és el municipi de referència del Baix Montseny. Foto: Aj. de Sant Celoni

13 alcaldes i una trentena de personalitats han signat un manifest per reivindicar el Baix Montseny com “una realitat diferenciada”. Aquest text s’ha fet públic després que gran part dels municipis del Baix Montseny s’hagin quedat a les portes d’entrar a la fase 1 de la desescalada, mentre que els corresponents a la demarcació de Girona ja gaudeixen d’aquesta fase.

Els impulsors de la iniciativa han estat el poeta Pau Gener i l’historiador Andreu Pujol. Entre els signants destaquen personalitats com Quim Masferrer, Albano Dante Fachín i Tortell Poltrona.

L’alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, també ha participat en aquest manifest que recorda que les divisions territorials i les mesures polítiques “s’han de correspondre a la realitat existent del territori” en lloc de “forçar amb calçador l’adaptació de la societat a les línies dels mapes”.

Tots els integrants han mostrat el seu desacord amb el Ministeri i han aprofitat per reivindicar “la necessitat d’estructurar aquest territori d’acord amb la seva idiosincràsia”.