El 10N va ser una jornada on es van barrejar vells costums i novetats –que no ho són tant–, sobretot pel que fa a l’anàlisi municipi a municipi. La tradició es va mantenir a Granollers, on el PSC va mantenir una hegemonia que no es trenca ni en les eleccions generals ni en les municipals. La capital va tornar a ser un baluard vermell, on els socialistes van aconseguir el 22,9% dels vots, 7.310 en total. Esquerra Republicana els va trepitjar els talons, amb un 21,9%. Concretament, els republicans es van quedar a només 320 paperetes d’atrapar el PSC. Com a la comarca, però, ambdues forces van retrocedir respecte del 28 d’abril.

Per la seva part, JxCat va fer un bon paper com a tercer partit i va passar del 12,1% al 13,5% dels suports. Els juntistes van superar En Comú Podem, que va caure fins al 13,2%. El PP (7%), Ciutadans (6,3%), Vox (5,9%) i la CUP (5,7%) van seguir-los de lluny.

On els socialistes van guanyar més còmodament va ser a Mollet, on van aconseguir una àmplia victòria amb el 28,6% dels sufragis, tot i perdre més de 3 punts respecte del 28A. En Comú Podem (19,2%) i ERC (18,1%) es van quedar força lluny de competir per la primera posició. Com va passar en altres viles, Ciutadans va reduir-se a gairebé la meitat i es va quedar en el 6,87% dels vots. El PP i Vox van acompanyar-los amb el 6,7% i el 6,6%, respectivament.

PARETS TORNA AL 1936
On va canviar la situació va ser a Parets i a les Franqueses, que van veure com ERC avançava el PSC al capdavant de les llistes més votades. En el cas paretà, des del 1936 els republicans no guanyaven unes eleccions generals. La pugna va decantar-se a favor d’Esquerra amb el 23,8% dels suports, mentre el PSC es va haver de conformar amb el 23%.

A les Franqueses, de forma similar, ERC va aconseguir un 22,5% dels vots i els socialistes el 21,3%. Així, els independentistes van superar els vermells.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram