Una imatge de les paperetes requisades. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va escorcollar aquest dimecres al matí una impremta a Bigues i Riells (Barreiro Label), on va trobar i requisar gairebé 10 milions de paperetes per al referèndum previst per al pròxim 1 d’octubre. També va confiscar altres documents relacionats amb la convocatòria. Tot seguit, els agents van detenir dues persones vinculades amb l’empresa, Pau Furriol i Mercedes Martínez, els quals, segons va transcendir, van quedar en llibertat l’endemà.

JOSEP MARIA JOVÉ, DETINGUT
L’acció policial a Bigues i Riells va coincidir amb altres actuacions en què es van detenir diversos alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, entre els quals el franquesí Josep Maria Jové, secretari general de Vicepresidència, que va ser detingut a la conselleria. A més, també es va registrar casa seva, a les Franqueses.

Immediatament després, les xarxes van esclatar per convocar manifestacions contra l’actuació de la Guàrdia Civil. A la porta de la casa de Jové s’hi van aplegar desenes de veïns per protestar contra la seva detenció i mostrar-li el seu suport.

Qui també ha mostrat el seu suport –si bé indirectament– al número dos de Junqueras ha estat el Gremi de Llibreters, al qual pertany la seva dona, Fe Fernández, propietària de la llibreria l’Espolsada. El Gremi ha volgut “mostrar públicament la seva indignació per la manera de procedir dels darrers dies d’alguns cossos policials, amb accions que plantegen dubtes seriosos sobre l’existència d’irregularitats jurídiques i el respecte a les garanties envers els drets de les persones”.

Sigui com sigui, ahir mateix es va fer públic que el Tribunal Constitucional ha sancionat Jové amb 12.000 euros diaris mentre continuï desobeint les seves resolucions. Una multa que s’afegeix als presumptes delictes de sedició, desobediència, prevaricació i malversació que la Guàrdia Civil li atribueix i pels quals el va detenir.