La Policia Municipal vetllant per les normes de la desescalada. Foto: Aj. Mollet

Ja són més de 1.000 denúncies les que ha interposat la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil als veïns de Mollet per incomplir l’estat d’alarma des de l’inici del confinament.

La policia ha destacat que el cap de setmana passat van posar més de cinquanta sancions. “Tot i les excepcions, la majoria de persones respecten les normes de confinament”, han assegurat les fonts oficials.

Tanmateix, davant d’aquest procés de desescalada, que permet més moviment als ciutadans del municipi, l’Ajuntament ha apel·lat, una vegada més, a la responsabilitat personal i a seguir les recomanacions de prevenció per al bé de tothom. “Les multes no són el remei miraculós que frenarà la propagació de la Covid-19, sinó que ho farà la responsabilitat personal”, ha recordat l’alcalde Josep Monràs. És per això que el consistori ha decidit reforçar la seguretat i augmentar els controls al nucli urbà i a la zona de Gallecs. Fins ara s’han fet més de 4.100 controls.

D’altra banda, Mario Serrano, pneumòleg de l’Hospital de Mollet, vol recordar que “es tracta d’una malaltia greu, potencialment mortal, molt transmissible, que no coneix d’edats ni comorbiditat i que encara no té vacuna ni tractament específic”. “Si la gent no aplica les mesures d’aïllament, distància social i l’ús de la mascareta sistemàticament, tots en patirem les conseqüències en forma de rebrot”, conclou.