Rècord Guinness i repte solidari aconseguit. Durant la matinada d’ahir (tarda a la regió del Caixmir, fronterera entre el Pakistan i la Xina) Sergi Mingote va fer el cim del Gasherbrum II (8.035 metres), el darrer pic que li faltava per completar el 3x2x8000. D’aquesta manera, el paretà entra a formar part del llibre Guinness per haver arribat a sis de les muntanyes més altes del planeta en una marca màxima d’un any i sense haver fet servir oxigen artificial.

El darrer cim, però, va tenir de nou un component accidentat, ja que el pla inicial era pujar al Gasherbrum I. El clima va obligar a replantejar l’expedició (quan ja estava en un dels camps base de la muntanya) i atacar la paret del Gasherbrum II, un cim més senzill.

365 DIES EXACTES
Mingote ha aconseguit el seu repte fent servir, exactament, 365 dies. El Broad Peak va ser el primer vuit mil conquerit, el passat 17 de juliol. Set dies més tard el repte 3x2x8000 sumava la segona muntanya, el K2, mentre que el tercer cim ja va ser a finals de setembre, el Manaslu.

La segona meitat del projecte ja seria aquest any, el passat 16 de maig. Seria una pujada accidentada, que va obligar Mingote a tornar unes setmanes a casa abans d’afrontar els dos darrers cims durant aquest mes.