L’atleta, satisfeta després de creuar la meta. Foto: FEEC

Eli Gordón ha tornat a fer història. En el dia del seu 31è aniversari, dijous de la setmana passada, la montornesenca es va ‘regalar’ una victòria en la categoria OCC de l’Ultra Trail del Mont Blanc, una de les proves més exigents del circuit. La cursa va arrencar a Orsières (Suïssa) i portava els participants fins a Chamonix (França).

Gordón va aconseguir el triomf completant els 56,4 quilòmetres (amb 3.463 metres de desnivell positiu) en 6 hores, 12 minuts i 16 segons, anant de menys a més com ja havia fet en proves anteriors. Aquesta estratègia li va tornar a funcionar a la perfecció i li va servir per superar la sueca Emelie Forsberg (que va travessar la meta en segona posició) en els darrers 15 quilòmetres del recorregut, mentre que la francesa Amandine Ferrato va pujar al tercer calaix del podi. “He seguit el meu ritme i al quilòmetre 36 ja he pogut avançar a Forsberg, he seguit i he arribat bé a la meta”, va explicar la montornesenca tot just va acabar la prova, afegint que “després de guanyar aquí estic més motivada. Ara toca continuar entrenant per poder seguir en aquesta línia”. Amb la seva marca, Gordón va aconseguir la 41a posició en la classificació general de la seva modalitat.

Amb aquesta victòria al Mont Blanc, Gordón posa la cirereta a un estiu excel·lent, que va començar amb la victòria a la mitja marató de la Saldes Xtrail, un podi a l’Ultra Catllaràs i el triomf als 39 quilòmetres del Trail del Moixeró de Bagà el mes passat.