Els kenians van tornar a demostrar la seva superioritat. Foto: La Mitja

Que els atletes de Kènia són dels millors del món en les curses de llarga distància no és cap misteri i diumenge passat van tornar a demostrar-ho a la Mitja. Alex Korio i Nancy Jepkosgei van aconseguir imposar-se a la trentena edició de la cursa que, com és habitual, transcorria per Granollers, Les Franqueses i La Garriga.

Korio va ser el més ràpid dels més de 8.600 atletes que van participar en la distància més llarga. El jove corredor va completar el recorregut en 1 hora 1 minut i 1 segon, sobreposant-se a les condicions meteorològiques i a un grup de set rivals entre els quals hi havia el veterà Dennis Kimetto. L’actual plusmarquista de marató no va poder aguantar el ritme i va acabar la cursa en setena posició. Emmanuel Bor va acabar segon, Edwin Kipsang Rotich va ser el tercer i el millor atleta català musculí va ser el viladecanenc Carles Castillejo, dotzè classificat.

Pel que fa a la categoria femenina, Jepkosgei va creuar la meta aturant el cronòmetre en 1 hora 11 minuts i 30 segons. A continuació va arribar Olha Kotovska, mentre que Hasna Bahom va aconseguir la medalla de bronze i la millor classificació catalana a la prova. L’atleta del Barça va completar els 22 quilòmetres en 1 hora, 17 minuts i 11 segons.