Rodríguez celebra el triomf a la ronda basca. Foto: Tim de Waele / Katusha

El ciclista paretà Joaquim ‘Purito’ Rodríguez va ser el guanyador de la 55a Eusko Herriko itzulia, la Volta al País Basc, una prova ciclista que es va disputar entre el 6 i l’11 d’abril.

Rodríguez, de 36 anys, no arribava a la competició en el seu millor moment, després d’un 2014 en el qual només va sumar al seu palmarès la Volta a Catalunya, però a Euskadi va tornar a competir al màxim nivell.

A banda del triomf en la general, el ‘Purito’ va poder celebrar dues victòries en les sis etapes de la volta basca: a la tercera jornada amb final a Zumárraga, i l’endemà, a Arrate, totes dues a l’esprint. Aquests dos triomfs, però, no van servir per situar el vallesà al capdavant de la classificació. El paretà va arribar a la darrera etapa, una contrarellotge individual, empatat a la classificació amb el colombià Sergio Henao. El seu compatriota Nairo Quintana, flamant vencedor de la Tirrena-Adriàtica, era una de les alternatives al triomf a la general.

Però el ‘Purito’ va mostrar la seva millor versió en la crono de 18 quilòmetres amb inici i final a Aia (Guipúscoa), que va completar en 13 segons menys que el seu rival. Així, el paretà va aconseguir la victòria, que va celebrar calant-se la txapela, el premi de la volta.