El paretà Joaquim Rodríguez ha vist com es recompensa el seu gran any. Dissabte passat el Purito va rebre el guardó que l’acredita com a millor ciclista català de 2015 per part a la Festa del Ciclisme Català, que com és tradicional organitza la Federació Catalana de Ciclisme (FCC).

El Purito va rebre el premi en una gala celebrada a les instal·lacions de l’INEFC, a Barcelona. Als seus 36 anys, Rodríguez ha tingut uns dels millors anys de la seva carrera, guanyant la Volta al País Basc, dues etapes al Tour de França, aconseguint la segona posició a la Vuelta i un tercer lloc a una de les clàssiques per excel·lència, la Lieja-Bastonya-Lieja. A més, el paretà ha tancat el 2015 a la segona posició individual del rànquing de l’UCI.

En categoria femenina, la vencedora del premi va ser la sabadellenca Sandra Santanyes.