Luque, eufòric al podi amb la seva medalla. Foto: CNG

El passat 17 de juliol, el nedador de Parets Miguel Luque, que entrena al Club Natació Granollers, va guanyar la medalla d’or en la prova dels 50 metres braça als Mundials de Natació Adaptada que s’han disputat a Glasgow.

Luque va completar la prova en 50 segons i 13 centèsimes, i gràcies a un tram final espectacular va poder remuntar i superar el japonès Takayuki Suzuki, el plusmarquista mundial, que arribava al campionat com el gran favorit.
“Va anar de menys a més i per això va superar el japonès, que havia nedat més ràpid en la prèvia”, assegura Joan Serra, l’entrenador de Luque.

RIO, GAIREBÉ ASSEGURAT
Però la medalla d’or no és l’única bona notícia amb la qual el paretà torna de Glasgow. Quan falta poc més d’un any per als Jocs Olímpics de Rio (se celebraran entre el 7 i el 18 de setembre de 2016), Luque té pràcticament assegurada la seva presència a la cita del Brasil.

Gràcies a haver aconseguit la medalla, Luque només ha de fer la marca mínima B en la mateixa prova. L’entrenador del vallesà va assegurar que aquest objectiu és “molt assequible, ja que només ha de nedar dos segons més lent de com ho ha fet al Mundial”.

La delegació espanyola va aconseguir 22 medalles als mundials de Glasgow.