L’equip va mostrar l’orgull per empatar contra el Bada Huesca. Foto: BMH

La ruta per Europa ja està clara. Ahir al matí el BM Granollers va conèixer els seus rivals a la fase de grups de la Copa EHF. D’aquesta manera, els de Carlos Viver hauran d’afrontar un desplaçament curt, contra el Porto, un de mitjana distància, el Göppingen alemany, i un de més exigent, contra el Midtjylland de Dinamarca. Els granollerins, enquadrats al grup B, no han tingut massa sort en el sorteig. Aquesta fase de la competició, però, no començarà fins al cap de setmana de l’11 i el 12 de febrer de l’any que ve.

Però si el Fraikin pot presumir de repetir a la fase de grups de l’EHF és perquè l’equip va superar la fase prèvia, remuntant a Ucraïna contra el ZTR Zaporozhye (28-30) l’eliminatòria que s’havia complicat la setmana anterior a Granollers.

Amb el públic i el marcador en contra, el Granollers també es va trobar un equip molt més encertat, sobretot durant la primera part, quan els locals van arribar a gaudir d’una renda de sis punts que complicaven, i molt, la remuntada. Però igual que va passar fa uns dies a Granollers, el guió del partit va començar a virar després del descans, en aquest cas afavorint als de Viver, que va ordenar un canvi en el sistema defensiu. A més, els àrbitres van començar a penalitzar el joc dur dels ucraïnesos i gràcies a la irrupció de Cabanas, el màxim golejador del matx amb 11 dianes, el Fraikin va plantar-se a la recta final del partit amb vida.

Arnau García va marcar el 28-29 i en la jugada posterior va emergir la figura de Vicente Álamo, que es va convertir en un gegant per aturar l’última rematada dels locals, que fregavent la passivitat. Només hi va haver temps per una jugada més, una circulació que va portar la pilota fins a l’extrem dret, des d’on novament Cabanas va marcar per segellar la classificació.

UN PUNT MÉS A LA LLIGA
Encara amb l’eufòria de la victòria al cos, els granollerins van afrontar abans-d’ahir el partit de la tretzena jornada de l’ASOBAL, que es va saldar amb un empat a la pista del Bada Huesca (28-28).

Els aragonesos, més descansats, van aprofitar per portar la iniciativa durant el primer temps, però a la segona part es van equilibrar les forces i el Fraikin va començar a remuntar. Es va repetir el guió del matx a Ucraïna i el resultat va ser força similar, tot i que el protagonista del gol de l’empat al Palacio de los Deportes d’Osca va ser Gassama.

L’equip tindrà ara gairebé cinc dies per preparar el pròxim partit de la lliga, dimecres que ve a dos quarts de nou del vespre, a casa contra el Naturhouse La Rioja.