Una acció del partit d’anada de dissabte passat. Foto: Xavier Solanas / BMG

“Està més complicat que al principi de l’eliminatòria, però estic segur que tindrem les nostres opcions”. Aquestes van ser les paraules que Carlos Viver va pronunciar només de perdre el partit d’anada de l’EHF contra el Zaporozhye (27-29). I és que l’equip haurà de remuntar dos gols i fer un gran partit ofensivament per assegurar-se la seva presència, per tercera temporada consecutiva, a la fase de grups de la competició.

El matx contra els ucraïnesos es jugarà demà a les 4 de la tarda i per arribar fins a Zaporíjia (una ciutat situada al sud-est del país, a uns 250 quilòmetres de Donetsk), l’expedició granollerina va viatjar ahir fins a Viena i està previst que avui completarà el segon tram de la ruta fins a Ucraïna.

El Granollers, però, afrontarà el partit després de deixar escapar la victòria en els últims segons del partit de la dotzena jornada que es va jugar abans-d’ahir al Palau d’Esports contra l’Anaitasuna (24-24). Els dos equips van poder gaudir d’avantatges importants durant bona part del matx. El Fraikin va dominar el partit i el resultat als primers compassos del partit, però al minut 20 l’equip es va col·lapsar ofensivament i els navarresos van aprofitar per capgirar el resultat i arribar al descans manant (10-13).

Els homes de Juan Tomás Apezetxea van mantenir el seu domini durant el primer quart d’hora de la segona meitat, quan el Fraikin va reaccionar i amb el suport de l’afició va donar-li la volta novament al resultat. El matx va arribar igualadíssim a la recta final i en els darrers tres minuts hi va haver un intercanvi de gols que va acabar amb l’empat visitant quan faltaven cinc segons per al final.

ATURADA A LA LLIGA FEMENINA
Dos mesos per canviar les coses. Després de perdre l’últim partit de competició domèstica de l’any diumenge passat a Gijón contra el Mavi (29-27), la s’aturarà uns dos mesos perquè d’aquí a 10 dies començarà el campionat d’Europa, que es disputarà entre el 4 i el 18 del mes que ve a Suècia.

Després d’aquesta primera part del curs, les de José Luis Villanueva són avant penúltimes amb tres punts i el primer partit que tindran (el 14 de gener) serà contra el Villaverde, el penúltim.

LA SELECCIÓ TORNA A LA CIUTAT
S’acaben els sets anys d’aturada. Els dies 21 i 22 del mes que ve les seleccions masculina i femenina tornaran a competir a la ciutat.

Aquells dos dies, el pavelló del CB Granollers serà l’escenari de la novena Copa de les Nacions Femenina, que es jugarà en format de semifinals i final i que tindrà com a convidades les seleccions d’Euskadi, Galícia i Suïssa. Un cop s’hagi resolt aquest trofeu, el combinat masculí es veurà les cares contra el sotscampió del món, el Qatar, que entrena Valero Rivera.