Els jugadors celebren la classificació al vestidor. Foto: CHC

La ciutat de Trissino quedarà, per sempre, lligada a la història del CH Caldes. I és que l’equip arlequinat, que enguany debuta a la Copa de la CERS, va aconseguir classificar-se per a la Final Four de la segona màxima competició continental dissabte passat després de tornar a derrotar l’equip transalpí dissabte passat (2-5). El Caldes ja coneix el seu primer rival en la lluita pel títol, el Viareggio italià, en un partit que té data, el 29 d’abril, però que encara no té escenari.

Els d’Eduard Candami es van plantar a Trissino amb els nervis propis de qui es juga l’accés a una final europea per primer cop però amb tota la il·lusió i amb el resultat favorable de l’anada. Els arlequinats no es van deixar intimidar per l’ambient del Palasport Comunale, però van haver de suportar la sortida agressiva dels locals. Aquesta empenta, però, no es va traduir en encert i, de fet, va ser Xavi Rovira qui va aconseguir el primer gol del matx al minut 15 de la primera meitat. El gol i una aturada de Campor en un penal van fer que els ànims dels locals decaiguessin una mica, però el gol de l’empat va retornar l’esperança als del Vèneto. L’alegria, però, els va durar ben poc, ja que Roger Acsensi, en la jugada posterior a l’empat, va tornar a avançar el Caldes. El resultat ja no es tornaria a moure durant el primer temps.

El més normal hauria estat que el Trissino hagués cremat les naus buscant a la desesperada la porteria calderina, però les primeres oportunitats després del descans van ser per al Caldes, que va aconseguir el tercer gol amb una canonada de Rovira. El màxim golejador de l’equip va completar el seu hat-trick pocs minuts després i va situar un 1-4 que ja era una muntanya per als locals. El Trissino només va poder retallar quan faltaven tres minuts per al final, però novament Acsensi va marcar per segellar una classificació històrica. L’equip ho va celebrar sobre la pista i més tard també al vestidor.

TORNA L’OK LLIGA
Ja han passat dies perquè l’equip i l’afició hagin paït la classificació, però els arlequinats encara no s’han trobat de manera massiva amb la seva gent. L’últim capítol d’aquesta dolça ressaca es viurà demà a les 8 del vespre a la Torre Roja en el partit de la 21a jornada de l’OK Lliga contra el Moritz Vendrell.

L’equip del Baix Penedès arriba a Caldes en la sisena posició amb 27 punts, set més que el Caldes, que és onzè.