Muntanya russa d’emocions. En poc més de 48 hores, el Balonmano Granollers va aixecar l’eliminatòria contra el Gorenje Velenje i va disputar el partit de la 12a jornada de l’ASOBAL contra el Barça. Aquest cop, el derbi va ser per al conjunt barcelonista.

I és que diumenge passat el BMG va aconseguir la remuntada que necessitava. I de forma contundent; els d’Antonio Rama van començar el partit amb un desavantatge d’un gol i van acabar-lo guanyant per nou (24-33) en una de les actuacions més sòlides en un escenari europeu dels últims anys. La remuntada, a més, té més mèrit si es té en compte que els locals van començar guanyant, però cap al minut 17 del primer temps l’equip va empatar i ja començaria a prendre la iniciativa. El +4 al descans (12-16) va ser el presagi d’una segona part excel·lent.

La distància, de mica en mica, va anar fent-se més gran a mesura que passaven els minuts, acompanyada del silenci de l’afició local. L’equip va tenir la sang freda per mantenir la distància malgrat les exclusions i va tancar el resultat amb l’encert i les aturades de César Almeida. Adrià Figueras, amb 10 gols, va ser el màxim golejador del partit.

ODISSEA I DERBI
Normalment, una victòria com aquesta hauria comportat una celebració, però el calendari tenia una data reservada per dos dies més tard: el derbi al Palau d’Esports. L’equip va invertir tot el dia de dilluns en tornar a casa, de manera que la preparació del partit contra el Barça va ser gairebé inexistent: la televisió (Gol) havia fixat aquesta data.

Així, malgrat no haver pogut descansar gairebé res, els granollerins van donar la cara contra el líder de la lliga, però el partit ja va arribar al descans amb cinc gols de renda per als visitants (9-14). Els de Rama no van tenir opcions de retallar el seu desavantatge durant els segons 30 minuts.

L’EHF JA ESTÀ SORTEJADA
El darrer ítem en clau BMG és d’ahir mateix, quan es va sortejar la fase de grups de l’EHF, en la qual l’equip participarà per cinquena vegada consecutiva.

El bombo ha volgut que els granollerins formin part del grup D, on també hi ha el Gog danès, l’Azoty-Pulawy polonès i el Kiel alemany, que serà el primer rival del BMG el 9 de febrer del 2019.