Els formatges triomfadors: el tendre (esquerra) i l’Àvid (dreta). Foto: La Cleda

El secret està en la massa. Aquesta és la màxima de la formatgeria de Canovelles La Cleda, que ha estat guardonada amb dues medalles als World Cheese Awards, les Estrelles Michelin dels formatges, celebrat el cap de setmana passat a Donosti.

En concret, La Cleda ha rebut la medalla de plata pel seu formatge tendre i la de bronze per la seva varietat ‘Àvid’. “És una recompensa a la feina feta i una injecció d’ànim”, explica a Línia Vallès Jordi Pujadas, soci de la formatgeria.

Aquest prestigiós congrés internacional és la cita mundial més important del sector formatger i enguany ha arribat a la seva 29a edició.

El jurat –format per 260 experts– ha premiat La Cleda entre els més de 3.000 formatges de 35 països que es van presentar al certamen. “És un senyal que anem pel bon camí”, reflexiona Pujadas.

La Cleda fa 17 anys que elabora formatges i iogurts, els quals ven per la comarca i la província de Barcelona i fins i tot a Londres. De fet, amb aquest guardó esperen fer “un salt” per consolidar-se a l’estranger.

En relació a l’elaboració de formatges i iogurts, Pujadas explca que treballen amb ramat propi, al qual alimenten adequadament. “Si tens bona llet d’animals sans, faràs molt bons formatges i iogurts”, assegura.

Amb tot, aquest no és el primer premi que reben, ja que el 2012 van obtenir la plata als guardons Lactium, pel seu formatge Semi Madurat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram